De trends in de zomer van 2018

Tijdens het stil zitten, kan ik toch niet helemaal stil zitten. Dus heb ik voor jullie de trends van de zomer uitgezocht. De volledige blog met de bijbehorende voorbeeld foto’s kunnen jullie vinden op ThuiskappersNederland.nl. Hier zal ik een kleine samenvatting van de uitgebreide blog plaatsen.

Korte, halflange en lange haartrends van 2018

De eerste conclusie die ik kon trekken uit de nieuwste kapsels voor 2018 is dat het niet uit maakt welke haarlengte jouw haren hebben. Als jij je er goed bij voelt kan je voor “pixie” kort gaan of heel lang haar zonder laagjes. Wat veel terug komt zijn de kapsels uit de jaren ’20. Dus de bekende ‘bloempot’ kapsels, het slag leggen en de midden scheiding. Uiteraard wel met een hippe twist, zoals een asymmetrisch kapsel waarbij de ene kant bijvoorbeeld kort is en de andere kant langer met een volle lange lok. Of bij lang haar een klein vlechtje die speels naar achter vastgezet wordt in je losse haar. De korte bob of de wat langere variant, de lob, blijven nog steeds te zien in de mode van deze zomer. Ook deze kan je combineren met een korte zijkant of een kortere achterkant om je kapsel wat gewaagder en stoer te maken.

Staarten, vlechten en knotten

Met mooi weer heb je het liefste je haren bij elkaar gebonden en uit je gezicht. Dat mag ook deze zomer weer! Een strakke vlecht naar achter, een vlecht die je haren speels uit je gezicht houden en speelse losse knotten zal je vaak zien als je deze zomer de straat op gaat. Zorg bij een staart recht naar achter dat deze lekker strak zit, gebruik eventueel gel of wax om alles zo strak mogelijk in het elastiekje te houden. Let er wel op dat je met deze look een strengere uitdrukking kan krijgen. Kies je voor een vlecht, knot of een staartje met een midden scheiding? Zorg dan dat deze lekker speels zijn met eventueel plukjes die er net tussenuit vallen of de andere kant op pieken.

Kleurtjes voor in je haren

Helaas voor de senior grijze klanten, maar gelukkig voor het haar van de dames die het graag wilde; de grijze haarkleur oftewel, granny grey, verdwijnt uit het straatbeeld! Geen gedoe meer met (te) veel ontkleuringen met als resultaat hele droge haren. Deze zomer mag je weer met je natuurlijke haarkleur over straat. Ook de warmere kleuren zal je vaker zien, zoals karamelbruin, honingblond en goudblond. Zelfs koper is weer helemaal in.
Wil je alsnog een aparte kleur zonder teveel op te vallen? Kies dan voor rosé blond, of combineer deze kleur met paars om de nieuwste kleur ‘dusty mauve’ te creëren.
De balayage en de ombré kleuringen zullen ook nogsteeds ‘in’ blijven. Door deze technieken te gebruiken krijg je een mooie ‘sunkissed’ look en lijkt het alsof jij al een hele zomer erop hebt zitten met je stralende zomerse lokken!

Verzorging

Wat veel mensen vergeten in de zomer is de verzorging van hun haar. Terwijl dit een belangrijk punt is. Ook al heb je een super hip kapsel met een mega toffe kleur erin, zonder goede verzorging is de kleur binnen een paar dagen dof en vervaagd en lijkt dat hippe kapsel meer op een vogelnest. Nu kan je natuurlijk bij de drogist of een kapsalon naar binnen lopen voor een shampoo, conditioner en/of een masker, maar de producten van de drogist hebben toch minder verzorgende ingrediënten dan de professionele kappers producten, en de professionele kappersproducten zijn bij de kapper ‘best wel duur’. Gelukkig bestaan er webshops die kappersproducten verkopen aan de consument voor een goedkopere prijs! Onder andere kapperskorting (klik op de banner hieronder om gelijk naar de site te gaan). Maar er zijn nog een paar grote webshops met professionele kappersproducten. Een compleet overzicht met alle voor en nadelen en meer informatie over deze webshops vind je op ThuiskappersNederland.nl. Wil je meer informatie over de producten die bij jouw haarstructuur past, kijk dan bij de overige blogs bij Huid- en haarconditie en haarstructuur.